Je loopt de voordeur uit. Je draait je deur op slot en de sleutel breekt af. Het komt vaker voor dan je denkt. Daarnaast is het een situatie waar je normaal gesproken nooit over nadenkt. Wat moet je nu dus doen? Wanneer je deze blog tegen bent gekomen hoef je geen zorgen meer te maken. We stellen graag een aantal tips op een rijtje hoe je een afgebroken sleutel zelf uit een slot kunt halen. Is de afbreuk toch te complex en lukt het niet? Met de hulp van slotenmaker Amsterdam ben je altijd uit de brand geholpen!

  1. Knijptang

Met een klein beetje geluk steekt er nog een klein stukje van de sleutel uit het slot. Maak in dit geval gebruik van een knijptang. Wanneer je genoeg grip hebt kun je eenvoudig het slot omdraaien en de sleutel langzaam uit het slot halen. 

  1. Schaar

Wanneer je geen gereedschapkist bij de hand hebt kun je gebruik maken van een schaar. Plaats voorzichtig de schaar op de boven en onderste stukje overgebleven sleutel. Je kunt nu voorzichtig de sleutel uit het slot trekken. Het is geen ideale methode, maar kan in sommige situaties net genoeg zijn.

  1. Magneet

Mocht je beschikken over een sterke magneet, dan kun je via deze weg proberen de sleutel uit het slot te halen. Niet elk sleutel is helaas magnetisch, maar in jouw geval kan dit toch net voldoende zijn om de sleutel uit het slot te halen.

  1. Sterke lijm

Met sterke lijm kun je een poging wagen om de sleutel heel voorzichtig weer aan elkaar te lijmen. In dit geval zal dus alleen sterke lijm zoals secondelijm werken. Wees hier voorzichtig mee, je wilt namelijk niet je slot dicht lijmen. Probeer dit dus alleen wanneer je sleutel nog een stukje uitsteekt en breng een heel klein laagje lijm aan. Na wat seconden te hebben gewacht kun je heel voorzichtig proberen de sleutel uit je slot te halen.

  1. Paperclip 

Deze methode vereist een goede focus, stukje motoriek en een hoop geduld. Bij sommige sloten is het namelijk mogelijk om een heel dun draadje boven of onder de sleutel door te duwen. Denk hierbij aan onder andere een paperclip. Door een heel klein haakje aan het uiteinde te maken kun je het uiteinde van het draadje secuur achter de sleutel leggen. Wanneer dit lukt kun je heel voorzichtig met wat gepriegel de sleutel uit het slot trekken.

Schakel de specialist in

Helaas biedt niet elke oplossing garantie op succes. In sommige situaties is de afbreuk van de sleutel of het bijhorende slot te complex. In dit geval ben je altijd geholpen door de lokale sleutelmaker in te schakelen.

Pin It on Pinterest