Een mooie tuin begint natuurlijk bij de aanwezigheid van moedertje natuur, maar toch kan een kunstmatig design (een tuinontwerp) juist net even die extra noot van stilering aanbrengen waardoor de natuur extra mooi naar voren komt. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Lees dan snel verder in deze blog waarin we je allerlei leuke tips gegeven hebben. 

Kunstgras

Het lijkt een rare eend in de bijt, zo’n kunstgrasmat in een tuin vol bloemen en planten. Maar niets is minder waar, want de kunstgrasmat van tegenwoordig lijkt wel een totaalandere wereld te komen dan die van vroeger. Kunstgras ziet er levensecht uit en vraagt maar weinig onderhoud. Dat is erg voordelig voor mensen die wel van een tuin houden, maar niet te veel kwijt willen zijn met gras maaien. Het voordelige prijs kunstgras is iets wat veel mensen aantrekkelijk vinden, omdat ze zo minder geld kwijt zijn. Daarbij kunnen ze beschikken over een grasmat in hun tuin. Mensen met allergieën voor gras en zij die liever geen grasmaaier vasthouden (of een combinatie van deze twee), zijn voordelig uit met kunstgras. 

Tegels 

Tuintegels zijn al decennia populair. Dit komt omdat ze relatief goedkoop zijn en weinig onderhoud vragen. Door hun basale looks passen ze overal bij. Of je nu een mediterraanse tuin, een landelijke of meer industrieel geïnspireerde tuin hebt: tuintegels passen er zeker bij. Er zijn tal van soorten tegels die ook heel leuk zijn, bijvoorbeeld keramische tegels. Laat je inspireren door een tuinarchitect wanneer je even vastloopt in het design van je tuin. Hij of zij kan je helpen met verfrissende ideeën, zodat je weer lekker verder kunt met ontwerpen.

Welke tuinstijlen zijn op dit moment populair?

We hebben hierboven al even aangestipt dat er meerdere stijlen voor je tuin zijn, op dit moment is de mediterraanse tuin erg populair, omdat het mensen doet denken aan hun favoriete vakantieland in het zuiden van Europa. Maar er zijn ook andere stijlen die vaak gekozen worden, zoals de landelijke stijl, die geïnspireerd is op de Engelse tuinen en je hebt nog de industriële tuinstijl, waarin betonstenen in stalen kooien dienst doen als erfafscheiding. De materialen die in deze tuinstijlen gebruikt worden, zijn voor hele redelijke prijzen te krijgen bij de plaatselijke bouwmarkten. Eventueel kun je op een rommelmarkt of brocante ook prima dingen voor in de tuin op snorren. En dan maakt het niet uit of ze een beetje patina of roest hebben, want dat staat authentiek en sfeervol. 

Pin It on Pinterest