Ben jij nog heel moe als je wakker wordt? Dan schenk je waarschijnlijk niet genoeg tijd aan je slaap. In deze blog geven we wat tips voor een betere nachtrust!

Geef je slaap prioriteit 

Omdat je slaap super belangrijk is, is een goede nachtrust belangrijk voor je gezondheid, maar ook om te ontspannen en een gelukkig leven te leiden. Wanneer je slaapt kan je lichaam zichzelf herstellen. Van je hersenen tot je spijsvertering. Slapen is net als een reset knop op een computer, dit lost vaak ook veel problemen op. Het is dus belangrijk om goed te slapen. 

Ga op tijd naar bed

Vroeg naar bed gaan is natuurlijk. Wanneer de zon ondergaat begint je lichaam met het aanmaken van melatonine. Dit is een stofje dat je slaperig maakt. Het is dus natuurlijk gezien logisch om naar bed te gaan zodra je moe wordt. Zonder beeldschermen en verlichting is dit niet zo lang na zonsondergang. Door tijdig naar bed te gaan werk je mee met dit natuurlijke ritme en voel je je waarschijnlijk fitter. 

Vermijd schermen voor het slapengaan 

Schermen van bijvoorbeeld tablets, televisies en je telefoon geven blauw licht af. Dit is licht wat je lichaam doet denken dat het dag is. Je lijf maakt hierdoor minder melatonine aan, waardoor je minder slaperig wordt. Dit maakt je brein onrustig. Daarom is het aangeraden om één uur, eigenlijk twee uur voor het slapengaan, zo min mogelijk gebruik te maken van de beeldschermen. Veel smartphones hebben een slaapstand. Deze zorgt ervoor dat berichten wel binnenkomen maar je krijgt geen notificatie. Hierdoor zul je minder snel op je telefoon kijken. 

Een goed matras

Een goed matras kan ook zorgen voor een betere nachtrust en die kan ook veel stress, rug- en nekklachten voorkomen. Een slecht matras kunnen verschillende gevolgen hebben: deze kan namelijk te koud of te warm zijn, je kan er rug- en nekklachten van krijgen, onrustige benen en lage rugklachten. Al deze klachten kunnen zorgen voor een minder goede nachtrust. 

Pin It on Pinterest