Muziekliefhebbers opgelet. In deze blog gaan we een aantal tips geven we je thuisstudio helemaal kunt inrichten. En het is makkelijker dan je denkt. Veel mensen willen je doen geloven dat je altijd naar een studio moet om een plaat op te nemen, maar tegenwoordig hoeft het niet meer. Je kunt ook een studio in je tuinhuis maken. Lees snel verder en ontdek hoe jij thuis muziek op kunt nemen. 

Voor de juiste apparatuur

Het is belangrijk dat wanneer je muziek wil opnemen in je woning, dat je beschikt over de juiste apparatuur. Een muziekstudio kan niet zonder opnameapparaten, dit kan een computer zijn of een sporenrecorder die analoog met de hand bediend wordt. Daarnaast zijn microfoons en instrumenten belangrijk. Het hangt natuurlijk wel af wat voor muziek je maakt en vaak kun je ook zelf muziekinstrument maken, dat klinkt wel een beetje apart en niet heel erg mainstream, maar het is maar net waar je voor gaat. De standaard uitgerust van een studio is een gitaar, toetsen en een computer, eventueel wat draaitafels. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je een ruimte hebt waar je alle spullen in kwijt kunt. Het fijnste is als het een kamer is waar meerdere mensen in kunnen, zodat je ook nog live kunt spelen. Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat je samen aan een mix kan werken. Dus het allerkleinste kamertje in de woning, op de wc na, is dat niet een juiste optie. Een schuur, middelgrote slaapkamer of een zolder is ideaal hiervoor.

Akoestiek in je tuinhuis / muziekstudio

Richt een aparte ruimte in de kamer in, zodat je hier zang kunt gaan opnemen. Natuurlijk kan het ook gaan om een tuinhuis. Verscholen achter de bomen ontstaat er al snel een heel eigens sfeer in zo’n huis / studio. Een inspirerenden omgeving waarin je zeker geweldige muziek zult componeren. Een studio bekleed je idealiter met geluidabsorberend schuimrubber, dit ziet er uit als donkere tegels die een eierdoosstructuur hebben. In een wat grotere kamer waar je met meerdere mensen speelt, kan het zijn dat het nogal galmt, dit is voor de opnames niet zo mooi, want die kun je er niet uitfilteren. Wanneer je akoestisch pleisterwerk laat realiseren op het plafond, dan zul je zien dat het sowieso veel minder gaat galmen in je opnamekamer. En wat te denken van gordijnen, die kun je neerhangen om de galm te reduceren. Allemaal eenvoudige oplossingen om tot die perfecte opname te komen. 

Laat je inspireren door onze blogs en blijf op de hoogte over wonen en lifestyle

Pin It on Pinterest