Is je kind oud genoeg en toe aan een bureau? Verras hem dan met een zelfgemaakte kinderbureau.
Ben je niet zo handig? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kinderbureaus kopen, grote kans dat je kind het verschil niet eens zal merken. 

Maak een tekening

Bij alle bouwprojecten geldt dat je eerst een goed plan nodig hebt. Begin dus met het uittekenen van wat je wilt maken. Een kinderbureau hoeft niet zo ingewikkeld te zijn dus is het niet nodig om heel veel bouwkennis te hebben. Wat wel helpt is het hebben van goed bouwpapier en scherpe pennen of potloden. Potloden zijn beter omdat je dit makkelijk kunt uitgummen als je fouten maakt. Geruit schetspapier is het beste wat je kunt hebben om een bureau uit te tekenen omdat het waarschijnlijk veel rechte hoeken en rechte lijnen zal hebben. Denk goed aan de verhoudingen van de kamer maar ook van je kind. Je wilt een kinderbureau maken maar moet ook een beetje denken aan de groei van je kind. Anders kun je na een jaar weer opnieuw beginnen. Vergeet natuurlijk ook niet om een stoel uit te tekenen. Dit is handig als je een stoeltje gaat bouwen maar ook om te kijken wat de dimensie is van een stoeltje ten aanzien van het bureau.

Materialen uitkiezen

Nadat je een schets hebt gemaakt, moet je nadenken over het materiaal. Een kinderbureau hoeft niet zo spectaculair te zijn en dus kun je kiezen voor goedkoper materiaal. Een ideale houtsoort voor het maken van houten constructies zoals stoelen en bureaus is eikenhout omdat deze makkelijk te bewerken is en erg stevig is. Heb je geen professioneel gereedschap voorhanden maar bijvoorbeeld alleen een zaag, hamer enzovoort? Dan is MDF zeer geschikt om een kinderbureau te bouwen. MDF vind je bij elke bouwmarkt. MDF zijn samengestelde houtsnippers en is dus vrij poreus als je erin zaagt maar stevig als je het bij elkaar houdt. Een gouden tip is om wel te kiezen voor een MDF-plaat met een afgewerkte laag. Dit is een stuk makkelijker om te verven. Onafgewerkt MDF zuigt al het verf op in de houtsnippers en daardoor moet je dus meerdere keren de plaat verven, zonder mooi resultaat.

Pin It on Pinterest