Een gietvloer is naast een praktische, ook een stijlvolle keuze. Deze vloer kan bijvoorbeeld meestal direct op een bestaande tegelvloer worden gerealiseerd.

Door te kiezen voor een gietvloer heb je een vloer die bijzonder geschikt is voor vloerverwarming, maar er ook esthetisch uitziet. Lees snel meer over de voordelen van gietvloeren

Esthetisch en praktisch

Gietvloeren zijn naadloos, waardoor kamers er ruimer en transparanter uitzien. Bovendien kun je kiezen uit een breed scala aan design mogelijkheden, want gietvloeren zijn er in veel verschillende soorten en in talloze kleuren. Als je op zoek bent naar een vloer die weinig onderhoud nodig heeft, dan is een gietvloer zeer geschikt. De praktische voordelen van een gietvloer zijn legio. Gietvloeren zijn eenvoudig schoon te houden, vragen zeer weinig onderhoud en zijn sterk. De gemiddelde gietvloer gaat tot 30 jaar mee. Het is dus een zeer duurzame optie. De mogelijkheid om de vloer bovenop een bestaande vloer te plaatsen, is nog een voordeel, waardoor er geen sloop- of verwijderingswerkzaamheden meer nodig zijn voor de installatie. Bovendien is de gietvloer geschikt voor elke ruimte. Naast het feit dat een gietvloer onderhoudsvriendelijk is en er geweldig uitziet, is het materiaal zeer geluiddempend, wat betekent dat de vloer het geluidsniveau vermindert.

Nadelen van gietvloeren

Een gietvloer kan in sommige omstandigheden ook nadelen hebben ten opzichte van vloeren van andere materialen, maar die nadelen zijn gemakkelijk te voorkomen. Een van de nadelen van een gietvloer is dat er in nieuwbouwwoningen scheuren in de vloer kunnen ontstaan. In 95% van de gevallen gebeurt dit omdat de gietvloer aan de basis is bevestigd. De scheur vormt zich in de ondergrond en als deze uitzet en de gietvloer de scheur niet kan overbruggen, gaat de scheur door de gietvloer heen en scheurt deze mogelijk nog verder. Dit kan worden voorkomen door een extra laag aan te brengen om scheurvorming te voorkomen. Of dit nodig is, moet per situatie worden beoordeeld. 

Een ander nadeel van een gietvloer is dat deze, zoals gezegd, weliswaar zeer sterk is, maar niet geheel krasbestendig. Dit is echter eenvoudig op te lossen met het gebruik van viltjes onder de meubels.

Tot slot kunnen verkleuringen in de gietvloer optreden, maar dit wordt voorkomen door een extra afwerkingslaag aan te brengen, die verkleuring tegengaat, of door te kiezen voor een gietvloer die niet verkleurt. Een betonlook vloer is een type vloer dat door zijn robuuste look niet snel verkleurd. 

Pin It on Pinterest