Veel mensen zijn gecharmeerd van het uiterlijk van beton. Toch zijn ze niet helemaal tevreden als het gaat om de betonnen vloer. Deze heeft nog wel wat nadelen. Er is een alternatief voor de betonvloer, namelijk de betonlook vloer. Deze vloer heeft al het goede van beton, maar niet de nadelen. Lees snel verder in deze blog wat het allemaal precies inhoudt.

Gemak

De betonlook vloer is ontzettend gemakkelijk in het onderhoud. Deze is erg slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. De vloer is waterbestendig, dit komt door de kunststof waar de vloer uit bestaat. Dus is het heel makkelijk om te dweilen zonder bang te zijn dat de vloer vlekken gaat vertonen. 

Slijtvast

De gietvloer, want dat is een betonlook vloer in feite, is zeer slijtvast. Dit type vloer heeft zich bewezen in verschillende industriële en medische contexten. Doordat de vloer makkelijk schoon te maken is, is hij ook zeer hygiënisch. Dit is ook een van de redenen waarom hij in deze contexten gebruikt is in het verleden en heden ten dage ook nog. Jonge gezinnen zijn ook erg fan van de betonlook vloer, omdat hij erg kinderbestendig is… Wanneer kinderen aan het spelen zijn, kan er nog wel eens wat vallen of wanneer ze eten kan er voedsel op de grond terecht komen. Een betonlook vloer geeft daar niet om. Een vloer die op een goede wijze gelegd is kan wel 30 jaar meegaan.

Meerdere versies mogelijk

Met een betonlook vloer kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Verschillende tekeningen zijn er op dit type te realiseren. Daarmee is de vloer een stuk interessanter dan de standaard betonvloer. Welke kleur je ook wilt, hij is te krijgen. Dus een rode versie kan ook. Al raden we je aan om in een modern interieur vooral voor basistinten te gaan.

Pin It on Pinterest