Plafondverlichting is een veel voorkomend aspect in het interieurontwerp. Het is noodzakelijk geworden om de juiste soort plafondlampen te installeren in elke binnenruimte, omdat deze lampen meer doelen dienen dan je zou denken. Van wandgemonteerde plafondlampen en hanglampen tot inbouw- en railverlichting, het moderne aanbod van plafondlampen is ongekend. Zozeer zelfs, dat het voor de meeste misschien moeilijk wordt om het juiste type plafondlamp te kiezen!

Inbouw- of half inbouw plafond lampen

Zoals de naam al aangeeft, wordt dit type plafondlampen vlak op het plafond gemonteerd, waardoor het lijkt alsof het licht door het plafond komt. De meeste verzonken plafond lampen bieden directe verlichting die kan worden aangepast aan de grootte van de ruimte. Inbouw- of half-inbouw plafond lampen zijn het meest geschikt voor compacte ruimtes met een laag plafond of voor grotere ruimtes die sfeerverlichting nodig hebben.

Kroonluchter en kandelaars

Moderne huizen, chique kantoren en zelfs hotels zijn versierd met prachtige kroonluchters. Terwijl je nog steeds de tijdloze klassiekers en ontwerpen met een onmiskenbare ouderwetse charme kunt vinden of in handen krijgt, bieden moderne kroonluchters een heel scala aan geavanceerde ontwerpen en verlichtings opties. Ideaal voor grote woon- en eetkamers, kroonluchters kunnen een vleugje klasse en elegantie toevoegen aan elke binnenruimte. Van traditionele, uitgebreide ontwerpen tot ultra moderne en minimalistische of experimentele ontwerpen. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om de keuze van een kroonluchter.

Hanglampen

Hanglampen die aan de bovenkant worden opgehangen met behulp van een kabel of snoer behoren tot de nieuwste en meest populaire trends in de huisverlichting. Verkrijgbaar in een breed scala aan vormen, maten, materialen en lichtsterkte. Hanglampen zijn over het algemeen goed geschikt voor gebieden zoals je kookeiland of eettafel. Met de verschillende lampen kan je verschillende sferen creëren, zoals de vintage kleuren of ijskoude blauwe kleuren.

Pin It on Pinterest