De natuur is superbelangrijk voor ons en we hebben al veel te lang onze ogen gesloten. We moeten nu in actie komen om de natuur weer in balans te krijgen. Wij als mensen vervuilen namelijk veel te veel. Zelf kun je al veel stappen maken voor een beter klimaat. Van het kopen van natuurlijke producten, recyclen, en zonnepanelen nemen, tot het kopen van duurzame meubels. In deze blog gaan we het hebben over meubels en waarom het zo belangrijk is om ze duurzaam te kopen.

Koop meubels met een verhoogde levensduur

Meubels die gemaakt worden van duurzame materialen zijn wellicht ietsje duurder, maar gaan tegelijkertijd een stuk langer mee. Je maakt voor jezelf dus een afweging tussen goedkoop en snel, of iets duurder en voor de lange termijn. Het scheelt je op den duur dus eigenlijk geld. Een bank van goedkoop materiaal zal na een aantal jaren al moeite hebben, waar een bank van duurzaam eikenhout een levensduur heeft van soms wel 25 jaar. Ook bij eetkamerstoelen kopen, is het van belang om hierover na te denken. Je zit namelijk elke dag in de keuken, en wilt zowel comfortabel als netjes zitten. Als je goedkope stoelen neemt, ga je hier op den duur alleen maar aan irriteren. 

Duurzame meubels zijn beter voor het milieu

Dit is natuurlijk logisch, maar wel goed om te benoemen. Tegenwoordig wordt er gelukkig steeds meer aandacht besteed aan het verduurzamen van meubels, maar het is dan ook wel echt nodig! Vele soorten hout worden steeds schaarser, het is dus van belang om goed om te gaan met deze niet-eindeloze bron aan grondstoffen. We raden aan om meubels tweedehands te kopen en ze een beetje op te knappen. Houten meubels worden veel te snel afgedankt, terwijl ze vaak gewoon met een likje olie weer als herboren zijn.

Ga voor klasse

Duurzame meubels zijn wat duurder, maar zijn daarom ook vaak veel stijlvoller. Het hoeft helemaal niet ouderwets te zijn, de modernste meubels worden tegenwoordig van duurzaam materiaal gemaakt. Ook zijn er steeds meer opties om te customiseren. 

Pin It on Pinterest