Het is erg belangrijk om duurzame en milieubewuste keuzes te maken. Of het nu gaat om duurzame inkopen te doen bij de supermarkt of te kiezen voor verschillende verbeteringen voor je woning. In deze blog gaan we dieper in op wat jij als individu kunt doen om bij te dragen aan een betere, duurzamere en klimaat- en meer milieuvriendelijke wereld. 

Bespaar dierenleed: koop duurzame dierlijke producten

Veel mensen houden van een lekker stukje biefstuk of van een lekkere verse vis. Toch is het zo dat een heleboel dieren onder erbarmelijke omstandigheden leven. De reden hiervoor is de toenemende vraag aan dierlijke producten zoals varkensvlees, rundvlees, vis en gevogelte. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om vegetariër te worden. Desalniettemin willen toch veel mensen vlees blijven eten maar graag hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. In dat geval is het erg belangrijk dat je kiest voor duurzame dierlijke producten, het liefst voorzien van een officieel keurmerk. 

Bespaar het bos: koop meubelen van duurzaam hout

Niet alleen in als het gaat om dierlijke producten is er sprake van slechte praktijken. Ook wanneer we het hebben over houten producten, dan kan dit duurzaam of juist niet duurzaam zijn. Een manier om rekening te houden met het milieu bij het kopen van houten meubelen, is door bijvoorbeeld meubels te kopen die gemaakt zijn van hout met het FSC keurmerk. Een andere manier om duurzamere keuzes te maken als het gaat om meubelen is door meer tweedehands producten te kopen. Mocht je liever een meubel bijvoorbeeld een landelijke buffetkast op maat willen laten maken, verkoop deze dan via Marktplaats of breng hem naar de kringloopwinkel. Zo krijgt de meubel een tweede leven en heb jij je bijdrage ook weer geleverd!

Bespaar het milieu: isoleer je woning

Ten slotte willen we je graag adviseren om, mocht dit nog niet het geval zijn, je woning goed te isoleren. Een goed geïsoleerde woning zorgt er namelijk voor dat je niet alleen erg veel geld kunt besparen als het gaat om de stookkosten, maar ook dat je op die manier minder energie hoeft op te wekken en dus ook weer een steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Pin It on Pinterest