Heel veel mensen zijn geschrokken van de klimaatveranderingen zoals die ons gepresenteerd worden door sommige wetenschappers. Ze vinden het steeds belangrijker om duurzaam te leven en te wonen. Wanneer ze op zoek gaan naar een nieuw huis is het belangrijk dat dit duurzaam is. Wanneer jij je huis wilt verkopen is het goed om te weten dat mensen eerder je woning willen kopen wanneer jij laat zien dat het een duurzaam huis is. In deze blog geven we jou een aantal tips waarmee jij je huis kunt verduurzamen en dit ook zo kunt presenteren aan potentiële kopers. Lees snel verder om te ontdekken hoe dit in elkaar zit. 

Goede isolatie 

Het is erg belangrijk om goede isolatie in je woning te hebben. Zo voorkom je dat er veel warmte, energie en dus een hoge energierekening aan het einde van de maand zichzelf manifesteert. Dit is niet fijn voor de nieuwe kopers en ze zullen dan ook eerder een huis kopen met een goed energielabel dan eentje waar het een en ander aan mankeert. Wanneer jij zorgt dat de isolatie van je woning goed is, dan zul je ook je huis voor een betere prijs kunnen verkopen. Zorg er dus voor dat er goede spouwmuurisolatie is, dubbel of driedubbel glas en een milieuvriendelijke verwarming, denk daarbij aan een hoogrendementsketel in combinatie met een centrale verwarming of vloerverwarming. Deze laatste techniek zijn we voorstander van, omdat deze veel beter verwarmt en je ongeveer 2 graden minder kunt stoken om dezelfde temperatuur in huis te krijgen. 

Kies voor stevige materialen in de tuin 

Duurzaamheid is niet alleen mooie vriendelijkheid, maar ook een financiële besparing en slijtvastheid van gebruikte materialen, bijvoorbeeld in de tuin. Het is slim om bijvoorbeeld eikenhouten palen te gebruiken in plaats van een mindere kwaliteit hout, eikenhout gaat namelijk veel langer mee. Er is natuurlijk wel duidelijk een relatie tussen palen die langer meegaan en milieuvriendelijkheid, simpelweg omdat er minder hout gebruikt moet worden op deze manier. Potentiële kopers van je huis zullen dit zeker herkennen als iets duurzaams en daar gaat een zeker aantrekkelijkheid vanuit.

Snel je huis verkopen

Voor mensen die hun woning willen verkopen is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk kan gebeuren, zeker als er al een nieuwe woning in het verschiet ligt, je wil natuurlijk niet met een dubbele last zitten als het gaat om de hypotheek of een combinatie van hypotheek en huur. Het belangrijkste is om snel een makelaar in de arm te nemen die jou hiermee kan helpen. Woon je bijvoorbeeld in Eindhoven dan is het heel slim om huis verkopen eindhoven in te schakelen. Zij zullen je graag helpen je woning op de juiste verkooppunten te presenteren, denk aan sociale media en verschillende sites waarop woningen die te koop staan te zien zijn. Hierbij is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je het duurzame karakter van je woning benadrukt zodat je hier een sterk verkoopargument van maakt. Dit laatste kun je doen met goede foto’s en aansprekende teksten. Veel succes met het verkopen van je woning en maak er iets moois van.

Pin It on Pinterest