Hoe kan je het beste een verfkleur uitkiezen? Hoe kies je welke kleur en glans je wilt? Het kan best lastig zijn om een verfkleur uit te kiezen. Dit geldt ook voor schilders, die hier elke dag mee bezig zijn! In deze blog geven we een aantal tips voor het kiezen van een verfkleur.

Bepaal de kleuren van de ruimte

Voordat je de verf gaat kopen, is het belangrijk dat je de kleuren bepaalt. Wil je graag een donkere ruimte of juist een zachte en neutrale ruimte creëren? Veel mensen denken dat als je een donkere ruimte een lichtere kleur geeft, dat de ruimte hierdoor ruimer lijkt. Wanneer er weinig natuurlijk licht in de kamer is, is het juist knus als er ook donkere kleuren in voorkomen.

De verfkleuren kopen

Het winkelen voor de verfkleuren is één van de leukste dingen van het hele proces. Wanneer je met de juiste kleur sikkens verf thuis wilt komen, dan is het belangrijk dat je een aantal dingen mee neemt naar de winkel. Bijvoorbeeld stukjes stof die je in de ruimte gebruikt of misschien een kleur of stof die de inspiratiebron is. Het is namelijk een slecht idee om kleuren uit te kiezen vanuit je geheugen. Een aantal referenties meenemen naar de winkel is dus erg belangrijk.

De invloed van licht en de afwerking

In de verf winkel kan je altijd een tester meekrijgen. Deze kan je zelf op de muur naar keuze aanbrengen. Op deze manier kun je de verf op verschillende tijden van de dag bekijken. Op deze manier weet je hoe de kleur eruit ziet met verschillend licht. Dit zal de keuze voor de kleur een heel stuk makkelijker maken. Doordat verf beschikbaar is in verschillende glanssoorten, is er nog een beslissing die je moet maken. Zo zul je moeten kiezen tussen mat en hoogglans.

Pin It on Pinterest