Matrassen gemaakt van synthetische materialen zijn niet biologisch afbreekbaar en daarom niet goed voor het milieu. Daarbij kunnen er ook gassen uitkomen die slecht voor de gezondheid zijn. Hoe kom je daar achter? We gaan het je vertellen. 

Hoe herken je een milieuonvriendelijk matras?

Wanneer je op een matras gaat liggen dat niet goed is voor het milieu, dan zou je al snel een chemische lucht ruiken. Daarnaast kan er in de vulling van het matras spul zitten dat bewerkt is met pesticiden en andere chemicaliën. Omdat je een groot deel van van de tijd in bed ligt is het geen onbelangrijke overweging, het kopen van een matras. Het beste is dus een matras te kopen dat milieuvriendelijk is en geen giftige stoffen bevat. Er bestaan bijvoorbeeld matrassen waar de aardolie, waar de vulling van gemaakt is, vervangen is door een plantaardige olie. Op deze manier zijn ze een stuk groener. 

Werkomstandigheden

Naast het feit dat een matras ecologisch verantwoord moet zijn en geen giftige stoffen dient te bevatten, is het ook belangrijk dat het product gemaakt wordt onder eerlijke en veilige werkomstandigheden. Goed loon en een veilige werkomgeving is ook erg belangrijk. Vraag hiernaar als je een matras koopt.

Negeer eco en groen stickers

Het allerbeste bij het uitzoeken van een ecologisch matras, is het negeren van de stickers die prijken op de producten en zeggen dat ze eco of groen zijn. Je kunt veel beter kijken naar makers die duidelijk uitleggen wat er in een matras zit. De helderheid omtrent deze zaken schept vertrouwen en dan weet je ook dat het goed zit met je ecologische matras.

Veel succes bij het matras kopen en alvast welterusten! Blijft onze blogs volgen zodat je altijd op de hoogte bent als het gaat over verantwoord consumeren.

Pin It on Pinterest