Je kunt met verontreinigende schoonmaakmiddelen je woning misschien wel heel erg goed schoonmaken, maar voor het milieu is het natuurlijk een ramp wanneer een of meerdere mensen dit gaan doen. Via het afvalwater komen er giftige stoffen in het milieu terecht en de zuiveringsinstallaties hebben veel werk om alles eruit te halen. Het is altijd aan te raden om zeker geen giftige stoffen door het riool te gooien. In deze blog willen jullie een aantal zaken vertellen hoe het gemakkelijk wordt om je woning schoon te houden. Meer specifiek gaan we het hebben over de kalkaanslagbestrijding in je woning.

Koop een waterontharder

Bij waterontharder4u zijn ze heel enthousiast over de magnetische waterontharder. Dat is niet zonder reden. Dit ding zorgt er namelijk voor dat kalkaanslag gewoon in het water blijft zitten. Het gaat dus niet hechten aan allerlei apparaten die er erg gevoelig voor zijn. Wanneer we bijvoorbeeld een dure vaatwasser, wasmachine, koffiezetapparaat hebben (deze worden ook steeds luxer), dan vindt niemand het leuk wanneer deze vol zitten met kalkaanslag. In de eerste plaats heb je er veel werk mee om het allemaal kalkvrij te krijgen en in de tweede plaats gaan ze veel meer energie verbruiken en ook nog eens een keer sneller stuk. De waterontharder is een ecologische manier om kalkaanslag te voorkomen.

Een beetje kalkaanslag 

Wanneer je geen waterontharder hebt, of er wel een hebt maar dat er toch een klein beetje kalkaanslag ontstaat, dan is het mogelijk om met gewoon natuurazijn de apparaten te spoelen om zo de kalk makkelijk los te weken. Dit is natuurlijk een ontzettend goed en ecologisch schoonmaakmiddel dat ervoor zorgt dat je geen problemen met kalkaanslag zult hebben en ook het milieu niet verontreinigt. Lees ook de andere artikelen op onze site omdat we daarin nog veel meer tips geven hoe je ecologischer en gewoon fijner kunt leven. We houden je graag op de hoogte. Veel plezier met lezen en doe er je voordeel mee.

Pin It on Pinterest