Als je net een nieuwe woning hebt gekocht, dan zijn er vast wat zaken die je op je lijstje hebt staan om te veranderen of te verbeteren. Een van die zaken is vaak toch wel de tuin. Als je het geluk hebt dat de vorige bewoners hun tuin altijd goed hebben onderhouden, heb je hier misschien niet per se een omkijken naar. Toch kun je ook bij een goed onderhouden tuin de wens hebben om hem een beetje naar eigen inzicht te willen inrichten. In deze blog geven we je hier wat tips voor.

Nota bene: als je het belangrijk vindt dat de tuin van je nieuwe woning in perfecte staat verkeert, kun je dit natuurlijk altijd aangeven bij je makelaar. Die zal er dan rekening mee houden wanneer je dit aangeeft. Een goede makelaar die hier rekening mee kan houden en die wij van harte aanbevelen is Kappelle: makelaar in Hilversum, Laren, Bussum, Blaricum en de rest van het Gooi.

Tip #1: Neem leuke tuinverlichting

Het zal je verbazen hoeveel invloed het installeren van leuke en gezellige tuinverlichting kan doen voor je tuin. Je kunt op die manier ook in de nacht en in de avond genieten van een mooie tuin. Denk bijvoorbeeld aan lampionnetjes of een paar mooie spots.

Tip #2: Plant nieuwe bloemen en planten

Een paar nieuwe planten of bloemen kunnen je tuin heel erg doen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan hoezeer olijfbomen of palmbomen een meer mediterrane uitstraling aan je tuin geven en hoe je met dennen en sparren een meer Scandinavische of noordelijke uitstraling realiseert. Het is misschien een investering, maar het zijn wel zaken die ervoor zorgen dat je je tuin helemaal eigen maakt.

Tip #3: Kies voor luxe tuinmeubelen

Als je een tuin hebt, dan wil je hier natuurlijk ook graag in zitten. Dat betekent dat je dus ook prettige tuinmeubelen wil hebben waar je op lekker zonnige dagen fijn in de tuin kunt gaan zitten. Je doet er dan goed aan om gelijk goed te investeren in de juiste meubelen. Koop dus niet eerst een paar goedkopere tuinstoelen onder het mom van ´dan heb ik alvast wat staan´. Dat is weggegooid geld aangezien je uiteindelijk toch een meer comfortabel zitmeubilair wilt hebben voor in je tuin.

Pin It on Pinterest