Op vakantie gaan naar het zuiden van Europa, dat is iets wat veel Nederlanders graag willen doen. Dat komt door de witte stranden, de heldere zee en de schitterende tuinen om je heen. De mediterraanse landen hebben veel te bieden waar je van kunt genieten. Nu we helaas niet op vakantie kunnen waarschijnlijk in de zomervakantie, in verband met het coronavirus, is het extra leuk om je eigen tuin helemaal in te richten in mediterraanse sferen. Lees snel verder hoe je dit kunt doen.

Laten we klein beginnen

Wanneer je een kleine tuin hebt, dan is het helemaal niet zo moeilijk om hier een mediterraan ze sfeer in te brengen. Een aantal dingen kun je gebruiken om deze sfeer op te roepen. Denk daarbij aan grind, zandtegels of aardewerken potten. In het lokale tuincentrum kun je veel over deze stijl vinden. 

Richt een patio in

Een bekende tuin uit de mediterraanse landen is de patio. Deze is al eeuwenoud en al even lang geliefd. Vaak zie je dat een patio wordt afgedekt door een eenvoudige dak, bijvoorbeeld gemaakt van riet. Ook bamboe, een superharde grassoort, is een veel gebruikt materiaal om er een afdekking voor een patio van te maken. Plaats schitterende bomen in een patio bijvoorbeeld olijfbomen, maak een bankje met kussens waarop je lekker kunt zitten en natuurlijk, zoals de stijl voorschrijft, maak je de muren wit. Eventueel kun je nog een vuurkorf, of barbecue toevoegen.

Planten om in je tuin te zetten

Tal van planten en bomen die in de mediterraanse landen groeien, kunnen ook in Nederland overwinteren. Het zijn zelfs planten die je niet vaak hoeft te bewateren, omdat zo goed tegen de droogte kunnen. Lage planten zijn een kenmerk van de mediterraanse tuin.

Een pad in je tuin

Voor mensen die geregeld in Zuid-Europa zijn geweest, weten hoe een mediterraanse tuin eruitziet. Daar loopt zeker altijd een mooi pad tussen de bomen en planten. Het liefst nog een heuveltje op. Maar als dit laatste er niet inzit, dan kun je ook kiezen om een pad van zandstenen te maken. Dat ziet er geweldig uit.

Centra van gezelligheid in de tuin

Elke tuin moet een aantal centra hebben waar mensen kunnen zitten. We denken aan een terras, gezellige hoekjes waar je kunt zitten en natuurlijk een zwembad. Hoewel dit laatste natuurlijk wel een hele luxe toevoeging aan je mediterraanse tuin is. Vrienden en familie komen graag langs om te zitten op het terras of onder de pergola. Steek een barbecue aan, maak tapas en wees vrolijk met elkaar!

Pin It on Pinterest