Steigerbuizen zijn allang niet meer alleen bedoeld om steigers mee te bouwen waar dan vervolgens bouwvakkers op kunnen rondlopen en de woningen maken waar dan later de mensen in gaan wonen. Nee steigerbuizen hebben veel meer potentieel dan je zou denken. In de meeste gevallen worden steigerbuizen gemaakt van roestvrij staal of aluminium en dat is niet zonder reden. Deze materialen zijn relatief gemakkelijk te bewerken. Het is zeer sterk en doordat aluminium zo licht is, kun je er hoge stellages mee maken. 

Met rvs steigerbuizen kun je veel verschillende dingen maken die zowel voor binnen als buiten je huis erg mooi zijn. We nemen even een aantal zaken met je door.

Tuinmeubels maken van steigerbuis 

De industriële stijl is tegenwoordig heel erg populair en dat zie je dan ook terug in de huizen en tuinen van mensen in Nederland. Zo is het mogelijk om van steigerbuizen meubels te maken waarvan je kunt genieten. RVS steigerbuizen zijn bestand tegen het Nederlandse klimaat. Regen en een zoute zeelucht hebben geen invloed op het materiaal. Je ziet dan ook dat het materiaal ingezet wordt in de tuinen van ons land. Meubels worden ervan gemaakt. 

De buizen zijn makkelijk aan elkaar te bevestigen. 

Meubels voor binnen

Ook voor binnen is het mogelijk om industriële meubels aan te schaffen. Je kunt ze ook maken van pallets en kistjes die normaal voor fruittransport gebruikt worden. Zo zorg je dat je interieur ecologisch verantwoord is. Het is ook heel gemakkelijk om deze meubels te maken. Je kunt bijvoorbeeld een bed van pallets maken of een salontafel. Dat scheelt in vele gevallen zeer veel geld. Als je een starter bent, dan kan het zo zijn dat je niet heel vreselijk veel geld in de buidel hebt. Geen probleem. Je hebt voor een paar tientjes al genoeg pallets om je meubels te maken. Hoe je dat doet kun je heel gemakkelijk uitvinden via de vele websites op het internet. 

Pin It on Pinterest