Jaarlijks wordt er aardig wat verstookt om woningen te verwarmen. Ook als het gaat om het koelen van woningen is het opvallend om te zien hoeveel energie hieraan op gaat. Natuurlijk zijn de apparaten de laatste decennia wel energiezuiniger geworden, maar dit is nog niet voldoende. Het is belangrijk om een goede isolatie in je woning te realiseren. Er zijn ook andere dingen die je kunt doen om het huis energieneutraler en dus beter voor het milieu te maken. Een van die dingen is rolluiken aanschaffen. We nemen een aantal voordelen van rolluiken met je door. Ze zijn overigens ook heel erg goed om de veiligheid in je woning te vergroten. 

Laat je adviseren door de rolluiken fabriek over welke rolluiken bij jou passen!

Rolluiken isoleren goed 

Het is mooi om te zien dat mensen, die rolluiken voor de ramen en deuren hebben, veel minder betalen voor hun energie. Dit komt omdat de rolluiken goed isoleren. Het wil dus zeggen, dat rolluiken warmte en kou tegenhouden zodat deze niet gemakkelijk via ramen en deuren naar binnen kunnen dringen.

Het resultaat van deze aanpassingen aan je woning is dat de energierekening lager wordt omdat de verwarming en koeling van je woning niet zo hoog hoeft. Dat scheelt echt!

Rolluiken maken je woning veiliger

Wanneer je wat extra wilt doen aan inbraakpreventie, dan raden we je aan om rolluiken te nemen. Deze sluiten zoals je weet ramen en deuren goed af. Het is dan voor inbrekers heel moeilijk om bij de sloten van deuren en ramen te komen. Natuurlijk kunnen ze wel met een bijzonder grote slijptol de boel openzagen, maar wij denken dat ze dit niet zo snel zullen doen, omdat dit behoorlijk opvalt in een woonwijk. Natuurlijk, wanneer je op een bedrijventerrein een pand hebt, is het wel belangrijk om ook bijvoorbeeld een goed hekwerk en een camerasysteem te hebben. Maar rolluiken zijn wel echt een van de slimste manieren om inbrekers buiten de deur te houden.

Pin It on Pinterest