Jaarlijks wordt er heel wat energie verspeeld. Dat hoeft helemaal niet. Wanneer je maatregelen neemt om te zorgen dat de energieconsumptie van je woning naar beneden gaat, zal je twee dingen zien: de maandelijkse energierekening wordt lager en ( niet helemaal zichtbaar)  de CO2 uitstoot gaat naar beneden. Erg goed voor het milieu dus. We bespreken in deze tekst wat de voordelen van een waterontharder zijn en hoe deze je kan helpen. Meer weten? Kijk op www.wateronthardervergelijker.com

Energieconsumptie verminderen

Het is misschien niet direct de connectie die je legt, namelijk eentje tussen de waterontharder en de energieconsumptie van je woning, want hoe kan een waterontharder dit nu realiseren? Het ligt heel gemakkelijk. Je hebt in je woning tal van apparaten waar water doorheen stroomt en die natuurlijk ook energie gebruiken, denk daarbij aan het koffiezetapparaat, maar ook aan grotere apparaten als de wasmachine. In deze apparaten kan kalkaanslag ontstaan. Deze kalk komt uit het water dat door de apparaten stroomt. Door de aanslag gaan de apparaten minder goed werken en meer energie verbruiken. Dit is slecht voor je rekeningen en het milieu. Een waterontharder voorkomt de aanslag en zorgt dat je minder geld kwijt bent. Dat is dus geld verdienen door een kleine investering: de waterontharder in de meterkast. 

Apparaten gaan sneller stuk

Het is bekend dat apparaten veel sneller stuk gaan als er kalkaanslag in zit. Dit kun je voorkomen door een waterontharder te installeren. Deze kun je gewoon rond de leiding van het water klemmen. Het ding werkt met magnetische straling en bewerkt het water op een bepaalde manier. Hierdoor blijft kalk opgelost zitten in het water en wordt het geen kalkaanslag. Zo gaan je apparaten dus veel minder snel stuk. Dat scheelt geld. Daarbij, er hoeven geen nieuwe gemaakt te worden, wat weer uitstoot veroorzaakt in de fabriek. Zo werkt de waterontharder door tot aan het productieproces van wasmachines en dergelijke.

Pin It on Pinterest