Apparaten die in contact komen met water zijn gevoelig voor kalkaanslag. Deze aanslag ontstaat wanneer water met een hoog percentage magnesium en calcium opdroogt in het apparaat. Deze kalk kan zich afzetten tegen de leidingen in bijvoorbeeld een duur koffiezetapparaat of een wasmachine. Dit heeft allerlei nadelige gevolgen. We gaan het met je doornemen en wat je eraan kunt doen. We kunnen al een tipje van de sluier oplichten, het gaat vandaag om een waterontharder.

De voordelen van een waterontharder

Wat zijn nu precies de voordelen van deze waterontharder? Het hele idee van een waterontharder is dat de kalk geen kans meer krijgt zich vast te zetten tegen de leidingen, zo kun je de levensduur van wasmachines, afwasmachines, koffiezetapparaten en de leidingen in je huis aanzienlijk verlengen. Het is gewoon minder vaak nodig ook om de waterkoker te ontdoen van kalkaanslag. Nu is dit niet het meest moeilijke karwei, maar het kan heel leuk zijn als je liever andere dingen doet. Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk zich dus niet afzet tegen de leiding. 

Een waterontharder zorgt voor vergroening omdat deze ervoor zorgt dat apparaten niet te veel energie gebruiken door toedoen van deze kalkaanslag. Het is bekend dat wasmachines bijvoorbeeld meer energie gebruiken als er een aanzienlijke hoeveelheid kalkaanslag in aanwezig is. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu: energiebesparing is vergroening.

Welke waterontharders zijn er?

Er zijn een aantal waterontharders waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld filters, typen die werken met zout en een ionenwisselaar, maar ook varianten die met magnetische straling werken. Deze laatste vinden wij erg aantrekkelijk. Dit komt omdat je geen onderhoud hebt aan deze waterontharder. De magnetische straling blijft altijd zijn werk doen, je hoeft niets te vervangen of in te stellen op deze waterontharder, het is zelfs genoeg om hem slechts aan te sluiten op de hoofdleiding om hem daarna soort van te kunnen vergeten. In vergelijking met filters of waterontharders die werken met zout, is dit een totaal niet bewerkelijke waterontharder.

Is hard water slecht voor je?

De magnesium en calcium in water is niet slecht voor je. Wanneer we spreken over hard water, dan gaat het over water waar veel magnesium en calcium in zit. Deze stoffen zijn zelfs goed voor jou. Alleen niet zo goed voor de genoemde apparaten. Daar is dus een waterontharder voor bedoeld. Wil je voldoende magnesium en calcium binnen krijgen? Dan kun je kijken of je genoeg voedingsstoffen in deze stoffen zitten. Zo niet dan kun je je dieet aanpassen.

Pin It on Pinterest