Je tuin moet een ruimte zijn om te ontsnappen van het leven binnen en te genieten van de frisse lucht. Als je tuin echter vol zit met onkruid en vergroeide struiken en er versleten uitziet, wil je waarschijnlijk snel weer naar binnen. Door je tuin aan te passen, kun je weer genieten van het buitenleven. De volgende ideeën helpen je om een mooie buitenruimte te creëren zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

Leg betegelde paden en patio’s aan

In plaats van een nieuwe kostbaar dek met vlonders, kun je een betegeld terras aanleggen om een zithoek in je tuin te creëren. Een patio met terrastegels kan je ontwerpen om bij elke ruimte te passen. Naast een patio wil je misschien ook geplaveide paden om de gasten door je tuin te leiden. Je kunt zelfs kiezen voor verharde gebieden om grenzen te creëren voor je planten. De harde ondergrond zorgt voor een groter contrast met je bloemen- en plantenleven.

Koop meerjarige planten

Als je planten selecteert om je buitenruimte te vullen, kun je overwegen om meerjarige planten te gebruiken. Deze planten komen elk jaar terug, zodat je niet elk voorjaar nieuwe planten hoeft te kopen. Sommige meerjarige planten gaan vele jaren mee en hebben weinig onderhoud nodig. Je kunt eenvoudig kleur toevoegen aan je tuin zonder dat je elk jaar opnieuw hoeft te planten.

Kies inheemse planten

Combineer de meerjarige planten met planten die inheems zijn in het gebied. Planten die inheems zijn in de regio zijn al geacclimatiseerd aan het lokale weer. Deze planten hebben mogelijk minder onderhoud en zorg nodig omdat ze van nature in het gebied groeien. Naast het feit dat ze voor het klimaat worden gebouwd, zijn lokale planten vaak ook beter betaalbaar.

Pin It on Pinterest