Wanneer je online zoekt naar tegels voor je woning, dan krijg je een oneindig aanbod voorgeschoteld. Ook in de lokale bouwmarkt zijn er tegenwoordig allerlei tegels te bekijken en te bestellen. We helpen je daarom graag met het filteren tot de juiste opties. Zo kun je uiteindelijk een doordachte keuze maken voor de juiste set vloertegels.

Tegelsoort

De eerste stap in het filterproces is de keuze maken voor het type tegel. Voor vloeren in ruimtes waar veel op gelopen wordt zijn verglaasde tegels een goede keuze. Deze zijn duurzaam en goed bestand tegen veel loopverkeer. Voor op wanden zijn porseleinen of keramische tegels de beste keuze. Buiten het huis kun je het beste gaan voor speciale antislip tegels. Dit voorkomt een gladde ondergrond bij vochtige weersomstandigheden. 

De afmeting

Naast de tegelsoort zijn ze ook in diverse afmetingen te verkrijgen. De meeste populaire vloermaten bestaan uit:

  • 30×60 cm
  • 60×60 cm
  • 80×80 cm

Hoe groter de tegel hoe groter de ruimte lijkt. Je moet proberen dit naar verhouding van de grootte van de kamer te kiezen. Heb je kleine kamers? Maak gebruik van kleine tegels. Heb je grote kamers? Maak gebruik van een grote maat tegel.

Patronen en afwerking

Je kunt kiezen voor effen gekleurde tegels of tegels met patronen. De keuze hiervoor moet niet de bepalende factor worden. Naast de uitstraling is de afwerking net zo belangrijk. Je kunt hierbij kiezen uit: 

  • Glanzende tegels: mooi voor wanden
  • Stenen afwerking: ideaal voor buitenshuis
  • Houtafwerking: karakteristiek voor op slaapkamers
  • Metallic & mozaïek: sanitair en keuken

Hoeveelheid

Je zult nooit perfect op maat de juiste hoeveelheid tegels kunnen bestellen. Zorg er dus voor dat je circa vijf tot tien procent meer tegels koopt dan je op het eerste oog nodig zult hebben. Aangezien je soms aardig moet wachten op een bestelling kun je het beste een goed aantal tegels achter de hand hebben. 

Kwaliteit 

De kwaliteit van de tegel kan niet ontbreken tijdens het filteren. Je kunt de kwaliteit herkennen in de mate van wateropname. Tegels die weinig water opnemen, zijn over het algemeen sterker en veel hygiënischer dan tegels die dit veel opnemen. Aangezien je de tegels voor de lange termijn koopt is het aan te raden om te letten op de bestendigheid tegen vocht van de tegels.

Pin It on Pinterest