Als we denken aan je woning groen en duurzaam maken, dan denken we vaak aan goede isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen, etc. Er zijn echter ook verschillende manieren waarop je je huis groener en duurzamer kan maken als het gaat om de inrichting. In deze blog gaan we wat dieper in op het inrichten van een kinderkamer op een groene en duurzame manier.

Tip #1: Koop meer tweedehands

Mensen zijn het tegenwoordig steeds minder gewend om tweedehands spullen te kopen. Dit is erg jammer aangezien het kopen van tweedehands speelgoed, meubelen of decoraties voor de kinderkamer vaak enorm in kosten kan schelen. Daarnaast wordt er ook nog een artikel opnieuw gebruikt waardoor er als het ware ook weer een artikel minder hoeft te worden gefabriceerd. Als we allemaal wat meer tweedehands spullen zouden kopen, neemt de vraag naar nieuwe spullen af wat weer een hele hoop kan schelen als het gaat om de impact die productie van deze artikelen heeft op de natuur en het milieu.

Tip #2: Koop houten producten met keurmerk

Een van de grootste problemen van deze tijd is de ontbossing. We hebben hier op aarde al last van een toename in stikstof en koolstofdioxide. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn zolang er maar voldoende bossen op de planeet zijn die deze stikstof en koolstofdioxide kunnen omzetten naar zuurstof. Door de ontbossing is deze balans verstoord en het is dus erg belangrijk dat we hier als consumenten verantwoordelijkheid voor nemen en dus beter letten op wat we kopen. Als je bijvoorbeeld een leuke kapstok voor op de kinderkamer wil kopen, dan kun je vaak bij de productomschrijving zien of het gemaakt is van duurzaam hout.

Tip #3: Kies voor een minimalistische inrichting

Ten slotte is er vanuit ons het advies om zo min mogelijk spullen te gebruiken voor de inrichting van de slaapkamer van je zoontje of dochtertje. Hoe minder je koopt, hoe minder er hoeft te worden gefabriceerd, hoe minder schade je zult brengen aan de natuur en aan het milieu.

Heb je zelf nog tips waarvan je echt vindt dat deze in deze blog thuishoren? Laat het ons dan even weten door een bericht te sturen via contactformulier.  

Pin It on Pinterest