Vakantie! Het welverdiende moment waar je zo onwijs naar uit hebt gekeken. Snel je koffers inpakken en klaar om te gaan.. of toch niet. Voordat je de deur achter je dicht trekt zijn er toch nog wel een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Je wilt tenslotte niet thuis komen en alle spullen zijn ineens verdwenen. In mijn blog vertel ik je dan ook graag wat je kunt doen om het inbrekers vooral niet makkelijk te maken.

Voorkom inbraak tijdens je vakantie

Uiteraard is het slim om eerst al je ramen en deuren even af te gaan. Check bijvoorbeeld goed of er geen kieren tussen zit. Dan is het natuurlijk ook nog slim om even langs je buren te gaan. Laat ze weten dat je weg bent en eventueel hoe lang. Het is toch even een extra oogje in het zeil. Je kunt natuurlijk ook altijd het idee geven dat je thuis bent door met tijdschakelaars een lampje in huis aan te laten in de donkere avonduurtjes. En uiteraard is het niet een geheel onbelangrijk om al je spullen op te ruimen. Zorg ervoor dat er niet iets op tafel ligt wat een aantrekkelijk voorwerp zou kunnen zijn voor een inbreker om binnen te willen komen. Denk bijvoorbeeld aan tablets, laptops of sieraden. Dan uiteindelijk is er natuurlijk nog een belangrijk punt en dat is social media. We begrijpen natuurlijk de grote voorpret maar tegenwoordig kan iedereen informatie halen uit internet. En zo kunnen inbrekers natuurlijk heel gemakkelijk ontdekken dat zij voorlopig lekker hun gang kunnen gaan zolang jij er niet bent. 

Wat als er dan toch in gebroken is

Allereerst doe je altijd even aangifte van de inbraak bij de politie. Daarnaast neem je zo snel mogelijk contact op met je woonverzekering. Maar nou wil je natuurlijk voorkomen dat deze inbrekers nogmaals een bezoekje komen brengen. Slotenmaker Apeldoorn kan voor jou dit probleem heel snel oplossen. Uiteraard wordt het slot meteen vervangen door een nieuwe en word er naar de overige schade gekeken. Daarnaast kan je uit een ruim assortiment sloten keuze maken om misschien toch voor een betere anti inbraak systeem te gaan. Laat je hiervoor ook informeren zodat er samen naar een goede oplossing gekeken kan worden.

Naast deze tips hopen wij natuurlijk dat je vooral kan genieten van je vakantie!

Pin It on Pinterest