We worden met zijn allen steeds milieubewuster. Nu is het tijd om daar ook acties aan te verbinden. Gelukkig zien we dit terug in steeds meer eco-vriendelijke woningen. Bij nieuwbouw speelt dit een steeds meer belangrijkere rol. Een goede ontwikkeling. We hebben de beste tips voor een groener huis op een rij gezet, zodat jij ook mee kan doen. Lees snel verder en ontdek hoe en waarom we met zijn allen voor groene woningen moeten gaan.

Bewuster omgaan met watergebruik

Met de woorden duurzaamheid en besparing, dan denken we veelvuldig aan onze energievoorziening. Hoe kunnen we dit minimaliseren? Naast energie speelt water hier ook een rol in. We doen namelijk samen aan een grote waterverspilling. Het watergebruik kan dus een stuk omlaag. Voorkom verspilling door te gaan letten op je watergebruik. Denk hierbij aan het laten lopen van de kraan wanneer je tandenpoets of aan het scheren bent. Kort de lengte van het douchen in. Zo bespaar je naast water ook in de stookkosten.

Zonnepanelen installeren

Schone en zelfvoorzienende energie is een belangrijk onderdeel van een groen huis. Hoe ideaal zou het zijn als je niet afhankelijk meer bent van een energiemaatschappij, maar volledig zelfvoorzienend bent. Een eerste stap is gasloos wonen met een eigen elektriciteitsvoorziening. Dit start met het installeren van de beste zonnepanelen uit Emmen van APSolar. Ze zijn daarnaast op meerdere locaties in Nederland actief. Het gebruik maken van zonnepanelen is een investering wat zich binnen enkele jaren terugverdient omdat je veel kosten bespaart. Ontdek de mogelijkheden door in gesprek te gaan met de zonne-energie specialist.

Inzage krijgen in je gebruik

De beste manier om zuinig om te gaan met je energiegebruik, is door inzage te krijgen in je verbruik. Alle Nederlandse woningen worden voorzien van een slimme meter. Deze nog niet in huis? Dan zal de energiemaatschappij binnenkort contact met je opnemen, of neem het heft in eigen handen en informeer wanneer ze langs kunnen komen. Met een slimme meter wordt alles via een efficiënte manier bijgehouden. De standen worden doorgegeven en kunnen online via de website of de applicatie van je energiemaatschappij bekeken worden. Zet voor jezelf hier richtlijnen en probeer zo je eigen verbruik in de gaten te houden.

Pin It on Pinterest