Is het tijd om de tuin onder handen te nemen? Ook als je simpelweg de tuin opnieuw wilt indelen, dan hebben we de beste tuintips voor je opgesteld. Er is veel inspiratie over tuinstijlen te vinden. Je hebt alleen wat budget en natuurlijk de ruimte nodig. We helpen je met de basis en bespreken een aantal tuinonderdelen die voor jouw tuin een meerwaarde kunnen zijn. Laat je inspireren en test het uit voor jezelf!

Geduldig aan de slag

Begin niet met de grootste plannen. Een tuin die je volledig opnieuw wilt indelen begint met kleine stappen. Je kunt uiteraard een lang termijnplan opstellen, maar verdeel dit goed in kleinere tussenstappen. Tuinieren gaat om geduld hebben met een stukje zorg voor je tuin.

Groentetuin

Een groentetuin klinkt leuk, maar vereist veel aandacht en toewijding. Dit kun je het best op je eigen manier ervaren. Uiteindelijk bouw je hier een gevoel voor op. En behaal je op je eigen manier het beste resultaat. Bij het opzetten van een groentetuin moet je rekening houden met de volgende zaken:

  • Vruchtbare grond
  • Watervoorziening 
  • Oogsten
  • Herplanting
  • Onkruidbestrijding
  • Ongediertebestrijding

Een goede oogst kan door enkele kleine misstappen al verpest worden. Oefening baart kunst en daarnaast levert het de nodige ervaring op.

Tuinhuis

Een vrijwel onmisbare factor in de tuin is een tuinhuis. Er zijn veel verschillende tuinhuizen die voordeel kunnen bieden. Zoals een tuinhuis met overkapping. Deze biedt voldoende opbergruimte voor gereedschap en tegelijkertijd schutting voor tijdens de zomer. Denk hierbij aan een mooi ingerichte zitruimte waar je relaxed in kan vertoeven tijdens de zomerdagen.

Tuinmeubels kiezen

De tuin kun je verder aankleden met allerlei tuinmeubels. Denk hierbij aan de schutting, paden en eventueel een terras met zitruimte. We raden je aan om goed na te denken welke stijl het beste bij jouw tuin past. Zo kun je passende tuinproducten aanschaffen.

Tuinstijl

Een tuin is uiteindelijk op veel manieren in te delen. Een goede grasmat is vaak een onmisbare factor. Echter, kan het zijn dat je geen fan bent van het grasmaaien. We raden dan aan om eventueel na te denken over het volledig bestraten van de tuin. Of maak de keuze voor het laten leggen van kunstgras.

Pin It on Pinterest