Veel mensen worden steeds bewuster van de wereld om ons heen en willen graag hun steentje bijdragen door milieuvriendelijker te leven. Hoewel het fantastisch zou zijn als je bijvoorbeeld nooit meer gebruik zou maken van een auto of het openbaar vervoer, is het vaak niet erg handig en kun je dit niet altijd vermijden. Toch zijn er genoeg andere dingen waar je heel makkelijk op een meer milieuvriendelijke variant kunt ‘overstappen’ zo ook bij het inrichten van je huis. Hieronder delen we graag op welke punt je bijvoorbeeld kunt gaan voor een groenere optie. 

Gebruik verf op basis van lijnolie 

In verf zitten vaak vele chemische middelen, die niet goed zijn voor het milieu of op een schadelijke manier worden geproduceerd. Om toch een mooie kleur op de muur te krijgen bestaat er tegenwoordig ecologische verf, een type verf dat beter is voor het milieu. Zo kun je bijvoorbeeld verf op basis van lijnolie kopen op de website van Bestel-verf.nl van het merk Ecoleum. Lijnolieverf is 100% duurzaam en milieuvriendelijk, omdat er enkel grondstoffen voor worden gebruikt. 

Gebruik LED-verlichting

Vaak koop je tegenwoordig al lampen waar een LED-lampenbol in zit, maar indien je thuis nog lampen zonder LED hebt, vervang je gloeilamp dan met LED verlichting. 

Upgrade naar een slimme thermostaat

Een warm huis in de winter is fijn en ik zeg zeker niet dat je in de kou moet gaan zitten, maar door een slimme thermostaat te laten installeren verlaagt deze automatisch de temperatuur wanneer je niet thuis bent of als je ’s nachts heerlijk onder je warme deken slaapt. Zo bespaar je enorm! 

Fix lekkende kranen meteen

Ook al lijkt het alsof je slechts enkele druppels water verliest, de kraan lekt hele dagen door. Al die druppels samen is nog een aardige hoeveelheid water die je gewoon weggooit. Fix lekkende kranen dus meteen!

Pin It on Pinterest