Er zijn verschillende moderne vloeren die nogal beeldbepalend zijn. Een daarvan is absoluut de vloer gemaakt van giethars. Deze noemen we ook wel een gietvloer of kunststof vloer. Het mooie van deze vloeren is dat ze zo strak en basaal ogen. Een typische vloer die je vindt in moderne woningen met een minimalistisch interieur. In deze blog nemen we met je door of de vloer milieuvriendelijk is. Je hoort over gietvloeren dat ze van kunststof gemaakt zijn en dat kunststof en een goed milieu niet echt samengaan. Maar is dit zo? Lees snel verder en ontdek hoe het in elkaar zit. Bij https://www.epoxywinkel.nl/ kunnen ze je er alles over vertellen. Laat je door hen informeren! 

Is een gietvloer ecologisch? 

Het is een interessante vraag: is een gietvloer wel milieuvriendelijk. In principe hoeft het antwoord hier niet erg moeilijk op te zijn. We nemen het even met je door. Wanneer we kijken naar de recyclebaarheid van een gietvloer, dan valt het op, dat deze niet totaal teruggebracht kan worden naar de ruwe grondstoffen waaruit deze vloer gemaakt is. Dat zou erg gunstig zijn, omdat je die stoffen dan weer voor allerlei andere toepassingen zou kunnen gebruiken. Het feit wil echter, dat het proces van het maken van de kunststof voor de gietvloer op dit moment nog onomkeerbaar is. Dat wil overigens niet zeggen dat de gietvloer na trouwe dienst niet voor andere producten gebruikt kan worden, maar helemaal te recyclen tot ruwe grondstoffen is deze vloer dus niet. 

Is er veel vervuiling bij het gieten van een gietvloer? 

Een gietvloer wordt meestal door experts op dit gebied voor klanten gerealiseerd. Het is overigens tegenwoordig ook steeds vaker mogelijk om dit zelf te doen, hoewel we je aanraden om het te laten doen, want dan zijn de resultaten excellenter. 

Bij het gieten worden gereedschappen vies. Gelukkig is de hoeveelheid kunststof die in het milieu komt door het schoonmaken van deze gereedschappen verwaarloosbaar. Dit laatste blijkt uit Duits onderzoek. 

Pin It on Pinterest