Tegenwoordig zijn mensen veel bezig met het aanschaffen van kantoormeubilair voor in hun eigen thuiswerkplek. Dat betekent dat het belangrijk is om ook te onderzoeken hoe je ervoor zorgt dat je dit op een duurzame wijze weet te doen. Maar hoe doe je zoiets nu precies? Hoe zorg je ervoor dat je weet welke manieren van kantoormeubilair aanschaffen nu wel of juist niet duurzaam zijn? In deze blog helpen we je een handje op weg hiermee zodat je beter weet waar je als consument op moet letten bij het aanschaffen van een kantoormeubel voor je nieuwe thuiswerkplek.

Tip #1: Koop tweedehands

Het is mij vrij onduidelijk waarom sommige mensen erop staan om nieuwe artikelen te kopen. Er zijn meer dan genoeg goede alternatieven te vinden voor het product dat je op het oog hebt, die ergens anders tweedehands worden aangeboden. Kijk eens een keer op marktplaats of op een andere website waar je mooie en kwalitatief goede kantoormeubelen kunt aanschaffen. Als je namelijk tweedehands koopt, dan betekent dit dus dat het producten een tweede leven krijgt. Dat betekent dus ook dat er voor elk product wat tweedehands wordt gekocht, er een product minder geproduceerd hoeft te worden. Als we dit allemaal zouden doen, dan betekent dit dat er uiteindelijk stukken minder geproduceerd hoeft te worden en we hier dus minder en natuur en het milieu belasten.

Tip #2: Let op het keurmerk

Soms wordt er voor meubelen, en dus ook voor kantoormeubelen, hout gekapt wat eigenlijk in een beschermd gebied zit. Illegale houtwinning is niet ongebruikelijk en daarom is het als consument erg belangrijk dat je weet waar de materialen vandaan komen. Je wil immers niet dat je door jouw aanschaf van bijvoorbeeld een nieuw bureau bijdraagt aan het verdwijnen van de tropische regenwouden van de wereld! Let dus bij het kopen van je kantoormeubelen of ze de juiste keurmerken hebben om de natuur zo min mogelijk te schaden.

Tip #3: Kies voor milieubewuste merken

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk het milieu en de natuur schaadt met je aankoop, is door enkel producten af te nemen van bedrijven, fabrikanten en leveranciers waarvan je weet dat ze rekening houden met hun impact op natuur en milieu. Er zijn verschillende bedrijven die duidelijk op hun website vertellen wat ze doen om ervoor te zorgen dat hun impact minimaal is.

Pin It on Pinterest