Wanneer er in je houten vloer huiszwam geconstateerd wordt, dan is het wel eventjes schrikken bij de meeste mensen. Dit omdat ze weten dat de zwam de vloer aantast, maar ook de verschillende houten constructies in je woning kan opvreten. Dat wil je natuurlijk niet want dat gaat behoorlijk in de papieren lopen. In deze blog willen we je graag vertellen hoe je huiszwam het beste kunnen aanpakken en voorkomen in de toekomst. Lees snel verder en doe je voordeel met onze informatie.

Bestrijden van de zwam

Wanneer je te maken krijgt met huiszwam in je houten vloer, dan is het bijzonder belangrijk om direct actie te ondernemen. Maar hoe moet je huiszwam bestrijden? Het eerlijke antwoord is, dat het een specialistisch werkje is en je daarom het beste een specialistisch bedrijf kan laten komen om de klus te klaren. Het is erg belangrijk dat het op een professionele manier gebeurt en dat alle facetten van het bestrijdings proces afgevinkt worden. Op deze manier kun je voorkomen dat de zwan uiteindelijk weer terugkomt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat de kruipruimte onder de vloer tot wel 10 CM uitgegraven moet worden, zodat sporen van de huiszwam er niet in achter kunnen blijven om daarna weer de vloer aan te tasten. 

Voorkomen van huiszwam in je houten vloer

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om huiszwam in je houten vloer te voorkomen. Zorg ervoor dat bijvoorbeeld je kelder waterdicht is en de verschillende muren van je woning goed geïsoleerd zijn met muurisolatie. Daarnaast is het erg prettig om vloerverwarming te hebben, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de vloer die op deze manier minder snel last gaat krijgen van huiszwam. We raden je aan een expert te raadplegen over het voorkomen van vloer- of huiszwam en op deze manier te zorgen voor bescherming van je woning. Blijf onze blogs volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste tips als het gaat over wonen en bouwen.

Pin It on Pinterest