Een milieuvriendelijk interieurontwerp is het maximaliseren van ecologische middelen voor  de realisering van een woninginterieur. De nadruk ligt op de gevolgen te beperken voor de gezondheid en het milieu. De voordelen van een groen interieur zijn onder andere lage onderhoudskosten, betere luchtkwaliteit, energie-efficiëntie, beter afvalbeheer en geen blootstelling aan giftig materiaal. Wat je kunt doen om zo’n interieur te maken, vind je hieronder, dus lees snel verder. 

Eco-vloeren bamboe

Bamboe is hernieuwbaar en heeft een hoge groeisnelheid. Het kan worden afgesneden zonder de wortel te beschadigen, zodat het opnieuw kan groeien. Bamboe wordt ook gebruikt voor het maken van meubels. Bamboe vloeren hebben bijvoorbeeld een hogere duurzaamheid dan eiken en zijn 2,5 keer harder dan eiken.

Eco-vloeren kurk

Kurk wordt gemaakt van de kurkeik en staat bekend om zijn anti-microbiële eigenschappen. Behalve dat het waterbestendig is, bevat het geen PVC of formaldehyde.

Kokosnoot vloeren

Ja ze bestaan echt: de vloeren uit kokosnoot zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en worden op een houten frame gelegd. Het is ideaal om ze niet te leggen in ruimtes waar voortdurend voedsel en water er mee in contact komen, want dat kan de vloer beschadigen. Denk dus aan de keuken en de badkamer. 

Milieuvriendelijke verf

Met rijst-, tarwe-, rogge- of aardappelmeel kun je thuis muurverf maken. Daarbij komen nog andere ingrediënten zoals micavlokken en poeder, gehakseld stro en fijne klei. Natuurlijk zijn er ook milieuvriendelijke opties te koop in de winkel. Zeker wanneer je aangeeft  bij een schildersbedrijf dat je een ecologisch interieur wilt, dan is dat een wens waar je over kunt praten met hen. Schildersbedrijf Haarlem helpt je graag verder met het vormgeven van je nieuwe, ecologisch interieur. 

Wil je meer leuke blogs lezen, dan raden we je aan om verder te lezen op onze site, want er zijn veel blogs te vinden vol informatie waar jij je voordeel mee kunt doen. 

Pin It on Pinterest