Klimaatverandering is een toenemende bedreiging voor onze samenleving en duurzame productie is een van de dingen die het probleem kunnen helpen verzachten. Met name CO2-neutraliteit heeft als effect dat de kosten van energie worden verlaagd, de efficiëntie wordt verhoogd en dat ons milieu wordt gered van de verwoestende gevolgen van de opwarming van de aarde. Bij het bereiken van milieuduurzaamheid zijn echter veel mensen betrokken, en fabrikanten kunnen een groot verschil maken als ze overgaan op hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van de uitstoot van koolstof, terwijl ze nog steeds de drijvende kracht achter innovatie zijn. Op het gebied van de meubelfabricage hebben de belanghebbenden de uitdaging van de opwarming van de aarde serieus genomen. Een voorbeeld hiervan is het Zweedse meubelbedrijf IKEA. Het bedrijf heeft het initiatief genomen tot een ambitieus klimaatplan met als doel om uitsluitend gebruik te maken van hernieuwbare energie in al zijn processen. Het bedrijf streeft er ook naar om de opwekking en het gebruik van hernieuwbare energie in al zijn gebouwen te implementeren.

Hoe meubelfabrikanten duurzamer kunnen worden

De economische waarde alleen kan niet in zijn eentje worden gebruikt als maatstaf voor de prestaties van de productie, want waardecreatie is nu ook belangrijk. Bewust zijn van de invloed van de productie op het milieu is een fundamentele kwestie die de fabrikanten moeten aanpakken. Soms kan milieubewustzijn ook helpen om een positieve merkbeleving op te bouwen. Enkele van de eenvoudige manieren om duurzame productie te bevorderen zijn het creëren van bewustzijn over hoe natuurlijke hulpbronnen in onze huizen worden gebruikt, het nemen van bewuste beslissingen om producten te kiezen die zijn ontworpen om te helpen het milieu te sparen, en het actief beheren van de manier waarop energie en hulpbronnen worden verbruikt. Het vereenvoudigen van het productieproces door elke stap efficiënt, productief en ecologisch duurzaam te maken door energie te besparen, maakt het mogelijk de hoeveelheid water te verminderen en de hoeveelheid afval te verminderen. Fabrikanten kunnen ook kijken naar het omarmen van hernieuwbare energiebronnen en materialen.

Tweedehands en refurbished

Er zijn ook andere manieren die de ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Iets waar steeds meer bedrijven op inspelen, is het aanbieden van tweedehands en refurbished meubelen. Of het nu gaat om meubels voor in huis, of bureaus die in een kantoorpand zullen komen te staan; tweedehands en refurbished kan net zo goed zijn als nieuw!

Pin It on Pinterest