Met de groeiende bedreiging van de opwarming van de aarde wordt het ieder jaar belangrijker dat wij als mens groener en duurzamer gaan leven. Wil jij je ook graag inzetten voor een beter klimaat? Gelukkig is er veel dat je kunt ondernemen!

Meer groen voor een betere leefomgeving

Je kunt je op veel verschillende manieren inzetten voor het milieu. Het creëren van een groene leefomgeving is daarbij cruciaal. Zet je dus in om veel bomen en ander groen te planten rondom je huis om zo je steentje bij te dragen aan het klimaat. Bovendien ziet een groene woonomgeving er een stuk mooier uit dan een saaie straat waar alles van steen is gemaakt. 

Liefde voor de natuur en je huis

Niet alleen in de buitenomgeving kun je je inzetten voor een duurzamer leven. Ook binnenshuis kun je veel ondernemen voor het klimaat. Zo is het creëren van een duurzaam en ecologisch huis een grote stap in de goede richting. Hoe bereik je dit precies? Er zijn vele acties die je kunt doorvoeren om tot een duurzame woonomgeving te komen. Een goede optie is om te kiezen voor veel glas. Wist je dat glas ontzettend duurzaam is doordat het eindeloos kan worden gerecycled? Daarnaast zwakt de kwaliteit van glas over tijd ook vrijwel niet af. Voor een duurzame woning is glas dus erg geliefd. Kies bijvoorbeeld voor dubbelglas in je ramen voor een betere isolatie waardoor de verwarming niet zo vaak aan hoeft. 

Ieder detail duurzaam met een foto in glas

Een ander voorbeeld is door een foto in glas te plaatsen. Een foto in glas in plaats van in een standaard fotolijstje is een hartstikke leuk detail voor in je huis, waarmee je kunt uitstralen dat je veel geeft om de natuur. Plaats een leuke afbeelding van je familie als foto in glas en zet het op een mooi plekje in je huis neer. Zo heb je een leuk souvenir van een leuke herinnering en is het voor je zelf een aandenken voor je duurzame leefstijl. Een foto in glas straalt niet alleen liefde uit naar je familie, maar ook naar de natuur!

Pin It on Pinterest