Als je gaat klussen, dan is het fijn om te weten dat dit niet te veel effect heeft op het milieu. Is het aan te raden om voor douglas planken te kiezen? Het is goed om te weten dat douglas planken geen verkeerde keuze zijn! Alhoewel er natuurlijk bomen gebruikt worden om deze planken te produceren, gaat het hout ontzettend lang mee. Over het algemeen kan dit houtsoort namelijk tot wel langer dan 10 jaar meegaan. Bovendien kan het hout ook gerecycled worden. Je kunt dus wel stellen dat douglas planken een relatief duurzame keuze zijn.

Wat kun je met douglas planken?

Douglas planken worden veel gebruikt om mee te bouwen. Mogelijk is je tuinhuisje of je schutting van dit materiaal gemaakt. Ook wordt dit houtsoort gebruikt als gevelbekleding of als materiaal om vlonders mee te bouwen. Zo kent douglashout nog ontzettend veel andere toepassingen. De kans is groot dat er in of rondom jouw woning constructies van dit type hout te vinden zijn. Het is een van de meest populaire houtsoorten en is zeer geschikt voor buiten. Belangrijk is wel om het hout te impregneren als je het voor buiten gebruikt, om de levensduur zo lang mogelijk te maken.

Waarom kiezen voor douglas planken?

Douglas planken zijn een relatief duurzame optie en om die reden zeker geen slechte keuze. Daarnaast is het ook voor jezelf een prettige gedachte dat de planken een lange tijd meegaan. Zo hoef je niet bang te zijn dat je nieuwe tuinhuisje binnen enkele jaren al begint weg te rotten. In tegenstelling, douglas gaat altijd vrij lang mee. Wie wil klussen en graag een lange tijd blijft genieten van het resultaat, die doet er dus goed aan om voor douglashout te kiezen.

Wil je ook bouwen met douglashout? Dan is het aan te raden om je eens goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Kijk bijvoorbeeld eens online om te bepalen waar je overal terecht kunt om douglas planken te bestellen. Zo krijg je namelijk een beter beeld van de verschillende mogelijkheden en kun je ook de prijzen etc. met elkaar vergelijken. Dat is geen slecht idee.

Pin It on Pinterest