Wil je een nieuwe vloer? Heb je dan al eens gedacht aan laminaat. Deze vloersoort is namelijk in de laatste jaren enorm populair geworden. In deze blog hebben we het over de laminaatvloer en zijn voordelen. Zo gaat het over de vochtbestendigheid tot aan het onderhouden van de vloer!

Kleurvast en vochtbestendig

Echt hout kan soms verkleuren na veel blootstelling aan de zon. Met een laminaat vloer heb je dit probleem niet! Daarnaast is laminaat veel vochtbestendiger dan houten vloeren. Er bestaan zelfs laminaatvloeren die speciaal voor vochtige ruimtes zijn bestemd. Denk hierbij aan de badkamer of de keuken. De naden tussen de planken kunnen verlijmd worden zodat vocht niet de kans krijgt om in te trekken. Door te kiezen voor laminaat in plaats van een houten vloer, ben je ook goed bezig voor het milieu.

Grote variatie

Laminaat is verkrijgbaar in eindig veel verschillende stijlen en kleuren. Wil je laminaat met een net iets lichtere tint of juist meer een natuurlijke kleur? Jouw specifieke wensen zitten er gegarandeerd bij. De keuze is enorm. Elke houtsoort kan perfect nagebootst worden, hierdoor zijn er ook heel veel verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Zo heb je nu ook tegellaminaat, dit is zoals de naam al zegt laminaat in tegel imitatie.

Onderhoud en hygiëne

Het onderhouden van de laminaatvloer is zeer gemakkelijk en vraagt weinig van je tijd. Enkel regelmatig stofzuigen en dweilen is al voldoende. Doordat vuil niet in het laminaat kan trekken, is de vloer heel hygiënisch. Ook is een laminaatvloer een goede keuze voor je gezondheid! In tegenstelling tot tapijt neemt deze vloer geen huisstofmijt op. Laminaat is zeer makkelijk vrij te houden van stof, hierdoor er is dit een goede keuze voor mensen met een stofallergie! Een aangename leefomgeving is natuurlijk heel belangrijk.

Pin It on Pinterest