De laatste decennia gaat het niet zo goed met de opwarming van de aarde. Veel wetenschappers betogen dat dit komt door de CO2-uitstoot. Gelukkig weten we steeds beter welke factoren er allemaal een rol spelen bij de opwarming en kunnen we deze elimineren. In deze blog gaan we je een aantal interessante tips geven waarmee jij thuis uit de voeten kunt. 

Zorg voor minder kalkaanslag

In huis heb je apparaten waar water doorheen stroomt. Deze gaan na verloop van tijd (in de meeste gevallen) vol zitten met kalkaanslag. Dit heeft tot gevolg dat ze meer energie verbruiken en daarbij eerder stuk gaan. Twee zaken waardoor er meer energie en daardoor vervuiling plaatsvindt. Het beste wat je kunt doen is de aanslag voorkomen. 

Een Waterontkalker gaat je daarbij helpen. Deze zorgt ervoor dat kalkaanslag zich niet hecht aan de apparaten, maar gewoon opgelost blijft zitten in het water. 

Denk aan je energieverbruik

Ook de apparaten die gewoon normaal functioneren zijn natuurlijk energieverbruikend. Het is slim om bijvoorbeeld dit verbruik zoveel mogelijk te minimaliseren. Een voorbeeld hiervan is de lichten uit te doen in een vertrek waar je niet bent. Dat scheelt energie. Ook de verwarming kan in vele gevallen uit of lager wanneer je niet in de woonkamer bent. 

De aanschaf van nieuwe apparaten

Wanneer je om de zoveel tijd nieuwe apparaten aanschaft terwijl de voorganger nog helemaal goed is, dan moet je jezelf eens achter de oren krabben en je afvragen of dat in termen van vervuiling die komt kijken bij de productie van deze nieuwe apparaten wel zo verstandig is. Toch, wanneer je de oude apparaten aan iemand schenkt, zodat die geen nieuwe hoeft te kopen, dan is een nieuwe aankoop niet zo erg, want dan zal die persoon geen nieuwe aanschaffen, waardoor er geen vervuiling is. Maar in de regel raden we je af om elk jaar een nieuwe telefoon aan te schaffen…

Pin It on Pinterest