Bomen zien er natuurlijk prachtig uit in de natuur, maar ook in de tuin zullen bomen niet misstaan. Natuurlijk hoef je je tuin niet vol te zetten met bomen, maar een boom in de tuin heeft wel veel voordelen. Met een grotere boom ben je namelijk in staat om een plek met schaduw te creëren. Bovendien zijn bomen ook goed voor onze gezondheid. Ook zal een beetje groen in de tuin zeker niet misstaan. Wil jij een tuin met daarin een boom? Dan noemen we hieronder nog een aantal tips om ervoor te zorgen dat je tuin er prachtig uit zal zien.

Kies voor een boom die jij mooi vindt

Om te beginnen is het zeer belangrijk dat je voor een boom kiest die jij mooi vindt. Het is mogelijk om een grotere boom in je tuin te laten planten. Je kunt echter ook voor een klein boompje gaan. Dat kan ook erg leuk zijn, want je ziet de boom ieder jaar weer groeien. Houd er wel rekening mee dat een boom ook onderhoud nodig heeft. Hoeveel onderhoud een boom nodig heeft, zal per type boom verschillen.

Voorkom een verwilderde uitstraling

Als je een of meerdere bomen in de tuin plaatst, is het wel belangrijk om een verwilderde uitstraling te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van de tuin van keramische tuintegels voorzien. Het voordeel van keramische tuintegels is dat deze ook makkelijk schoon te houden zijn. De bladeren die de boom verliest kun je eenvoudig wegvegen. Keramische tuintegels zijn ook kleur- en slijtvast. Hierdoor blijven de keramische tuintegels jarenlang mooi. Ook hoef je niet bang te zijn voor schade als er een keer een tak op de keramische tuintegels valt.

Wil je keramische tuintegels in de tuin plaatsen, houd dan wel rekening met de wortels van de boom. Om te voorkomen dat de keramische tuintegels kapot gaan door de wortels, kun je de tegels het best een eindje van de boom vandaan plaatsen. Overigens zijn er ook bomen waarbij je relatief weinig last zal hebben van de wortels. Het belangrijkste is dus om je goed te verdiepen in het type boom dat je wilt aanschaffen.

Pin It on Pinterest