Er zijn optimisten die zomaar de rietdekkerij inschakelen en vragen een rieten dak aan te leggen. Een goede rietdekkerij zal je wijzen op de valkuilen, ook in de omgeving. Zo kan de aanwezigheid van bomen in de nabije omgeving bijvoorbeeld een punt zijn om al dan niet voor een rieten dak te kiezen. Bomen kunnen hinder geven aan het dak, sneller voor schade zorgen en je moet vaker onderhoud laten plegen.

Je krijgt altijd eerlijk advies

Een goede rietdekkerij denkt dus met je mee en zal ook aangeven wanneer het onverstandig is om een rieten dak aan te laten leggen. Dat hoort bij het vak, en eerlijk advies is iets dat de rietdekkerij onderscheidt. De rietdekkerij maakt toch al het verschil. Kies bij voorkeur een gecertificeerde rietdekkerij, dan weet je dat je altijd te maken hebt met een kwalitatief uitstekende rietdekkerij.

De moderne rietdekkerij beheerst alle facetten van het vak

De rietdekkerij van tegenwoordig beheerst alle facetten van het vak. Hij kan kiezen voor een meer traditionele wijze van rietdekken, steeds vaker wordt echter gekozen voor de moderne manier In dat geval wordt er een extra dak van hout over het bestaande dak gelegd. Dat biedt voordelen, als er over deze constructie riet gelegd wordt. De voordelen? Deze manier van werken is brandveilig en bovendien is de isolatie beter. Je verneemt in elk geval veel minder tocht. 

Een goed onderhouden rieten dak moet zomaar dertig jaar meekunnen

Behalve het aanleggen van een nieuw rieten dak, schakel je de rietdekkerij ook in voor het plegen van onderhoud. Goed en snel onderhoud is belangrijk. Door snel te reageren op bijvoorbeeld stormschade, scherp te letten op mos en alg en de aanwezigheid van kale plekken, kun je ervoor zorgen dat je rieten dak er steeds perfect uitziet. Goed onderhoud betekent dat je rieten dak wel dertig jaar lang mee moet kunnen. Zoek dus altijd de beste rietdekkerij. Die maken namelijk echt het verschil en geven je het beste advies. Ook als bomen een te groot beletsel vormen voor de aanleg van een rieten dak. Bezuinig dus niet op de rietdekkerij die je kiest. De specialist is het dubbel en dwars waard. 

Pin It on Pinterest