Bij een mooi keukenontwerp evolueert de aandacht van consumenten voortdurend, waarbij een groeiende voorliefde voor natuurlijke uitstraling en trendy stijlen naar voren komt. Bij het transformeren van de keuken is de keuze van tegels natuurlijk ook van zeer belang! Het is tevens een aanwezig object in je keuken, zeker als je zowel vloer als de wand voor een deel wilt laten betegelen. Daarom vertellen we je in deze blog wat meer over deze tegels en waarom dit je keuken totaal een make-over geeft.

Enkele top A-merken

Marazzi staat bekend om zijn verfijnde collecties die innovatie en traditie combineren, terwijl Italgraniti een pionier is in het produceren van tegels met hoogwaardige materialen en verbluffende ontwerpen. Michel Oprey staat synoniem voor exclusiviteit en vakmanschap, terwijl Serenissima bekendstaat om zijn authentieke Italiaanse flair. Deze merken bieden een scala aan keukentegels die de natuurlijke schoonheid van materialen zoals natuursteen en hout prachtig weerspiegelen.

Waarom vloertegels in de keuken?

Waarom kiezen voor vloertegels in de keuken? Vloertegels zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en gemakkelijk te reinigen. In een ruimte waar vlekken en morsen vaak voorkomen, bieden vloertegels een praktische oplossing zonder concessies te doen aan stijl. Met natuursteenlook tegels creëer je een tijdloze uitstraling, terwijl houtlook tegels warmte en gezelligheid toevoegen zonder de nadelen van echt hout.

Waarom wandtegels in de keuken?

Wandtegels spelen een cruciale rol in het definiëren van de sfeer van de keuken. Naast hun beschermende functie tegen spatten en vlekken, voegen wandtegels die natuursteen en hout nabootsen een natuurlijke elegantie toe aan de ruimte. Deze tegels zijn niet alleen een praktische keuze, maar dienen ook als decoratief element dat de keuken een verfijnde uitstraling geeft.

Tips voor een natuurlijke uitstraling

Om de keuken zo natuurlijk mogelijk te laten ogen, zijn natuursteenlook tegels een must-have. Deze tegels bootsen de prachtige kenmerken van natuursteen na, zoals aders en textuur, terwijl ze de voordelen van keramiek behouden. Houtlook tegels zijn ook een populaire keuze, waarbij de warmte van hout wordt gecombineerd met de duurzaamheid van keramiek, zonder de zorgen over onderhoud.

De grootte van de tegels maakt wel degelijk verschil! 

Grote tegels geven een ruimtelijk gevoel en verminderen het aantal voegen, waardoor de keuken een strakke en eigentijdse uitstraling krijgt. Kies voor grootformaat tegels om een statement te maken en de natuurlijke elementen optimaal tot hun recht te laten komen.

In jouw zoektocht naar trendy keukentegels met een natuurlijke uitstraling, omarm de diversiteit van stijlen en materialen die merken als Marazzi, Italgraniti, Michel Oprey en Serenissima te bieden hebben. Vergeet niet dat de keuze voor vloer- en wandtegels, evenals de grootte van de tegels, de sleutel is tot het creëren van een keuken die niet alleen functioneel is, maar ook een esthetisch hoogstandje. Keukentegels zijn de kroon op jouw culinaire koninkrijk, waarin stijl en functionaliteit hand in hand gaan.

Pin It on Pinterest