Met bijna 200 nationaliteiten die in deze middeleeuwse stad wonen, wordt Utrecht al snel een international centra voor onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en cultuur van Nederland. Mensen die naar Utrecht verhuizen, vinden in deze groeiende kosmopolitische stad een uitstekende plek om kinderen op te voeden, te studeren of te werken. Meer lees je in deze blog! Voor advies neem je bij voorkeur contact op met Makelaardij Van Doorn, Utrecht.

Wat feiten over Utrecht

Utrecht is de op drie na dichtstbevolkte stad van Nederland, met een bevolking van 330.000 inwoners, waarvan bijna een kwart studenten aan de vier grote universiteiten van de stad. Er zijn ook tal van basisscholen en middelbare scholen, evenals gemakkelijk beschikbaar openbaar vervoer en een voortdurend groeiende infrastructuur van voorzieningen, waardoor het een zeer populaire keuze is voor zowel gezinnen als professionals die op zoek zijn naar een verhuizing.

De ligging van de stad / kansen

De ligging van Utrecht in het hart van Nederland leent zich voor zeer gunstige nationale en internationale verbindingen. Met belangrijke industrieën als IT, Life Sciences en Gaming en bedrijven als Oracle, Nintendo, Sybase en Yokogawa, heeft Utrecht echt voor elk wat wils.

Van de vier grote steden in Nederland-Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht heeft het laagste werkloosheidspercentage en de meeste kansen op werk. Mensen met de juiste ervaring zullen in staat zijn om een baan te vinden, vooral degenen die Engels spreken. Een goede kennis van het Nederlands en/of andere talen zal je vooruitzichten echter alleen maar verbeteren.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Utrecht zijn vergelijkbaar met die van andere locaties in de grote steden van Nederland. Je mag verwachten dat je voor een maaltijd ergens tussen de 15 en 60 euro betaalt. De kosten van een enkel biertje in een restaurant bedragen ongeveer 3 euro per stuk. Voor datzelfde bedrag krijg je gemakkelijk een cappuccino, een frisdrank of een fles water. De kosten van de kruidenierswinkel zijn natuurlijk iets lager, een liter melk kost ongeveer €0,85, een vers brood kost ongeveer €1,27 en 1 kg sinaasappels kost ongeveer €2,20.

Gemiddeld betalen de bewoners van 85m appartementen ongeveer €200 per maand aan nutsvoorzieningen, waaronder elektriciteit, warmte, water en afvalstoffen. Een typische  internetverbinding met onbeperkte data kost ongeveer € 30 per maand.

Als je dicht bij het centrum van de stad wilt wonen, dan kun je rekenen op ongeveer €929 per maand voor een appartement met één slaapkamer of ongeveer €1560 per maand voor een appartement met drie slaapkamers. Degenen die liever verder weg wonen, weg van het centrum, zullen een lagere huurprijs betalen; een appartement met één slaapkamer in deze gebieden zal normaal gesproken ongeveer €800 per maand kosten, met een huurprijs van ongeveer €1090 per maand voor een drie-slaapkamer in hetzelfde gebied.

De stad breidt zich uit, maar het historische centrum van de stad blijft waarschijnlijk onaangeroerd en daarom zal het grootste aantal bewoners daar in appartementen blijven wonen. 

Pin It on Pinterest