Wester beton staat bekend om hun goede stevige betonplaten. Deze betonplaten zijn ideaal voor als je op zoek bent naar een nieuwe goede grond die veel gewicht kan dragen en makkelijk onderhouden kan worden. In deze blog geven we je wat meer informatie over de keuzes en verschillen van de betonplaten en kavelpadplaten. Na het lezen van deze blog kun jij een goede keuze maken wat het beste bij jouw situatie past. 

Betonplaten

Zoals al eerder vernoemd staan de betonplaten bekend om de stevigheid. Dit is dan ook de reden dat deze platen vaak gebruikt worden voor parkeerplaatsen, een oprit, terras of een wandelpad. De betonplaten kunnen veel gewicht dragen en is dus ideaal voor bijvoorbeeld voertuigen. Een tractor voor bij een boerderij moet dus ook zeker geen probleem zijn. Voor de rest hoef je weinig tot geen onderhoud te verrichten aan deze vloer. Ze zijn namelijk goed bestand tegen extreme weersomstandigheden en door de diepte van het motief ook slijtvast en geschikt voor vee. Tevens te verkrijgen in zeven verschillende afmetingen en dus goed aan te leggen voor elke locatie.

Kavelpadplaten

Kavelpadplaten zijn overigens ook een hele goede optie voor een stevige grond. Ze worden dan ook voornamelijk gebruikt om mooie paden te creëren naar je deur, een gebouw of andere locaties en kunnen ook gebruikt worden voor een mooie wandelroute of sierpad op je terrein. Ook zijn de platen ideaal voor het aanleggen van een sleufsilo of een mooi groot plein. Deze platen zijn gemaakt van hoogwaardig beton en zijn voorzien van een boven-en ondernet met een diameter van 8 mm. Om de platen zo goed mogelijk te laten plaatsen moet de ondergrond wel goed en geschikt zijn. Zo zijn er een aantal voorwaardes waar de ondergrond aan moet voldoen. De grond moet een zandbed hebben van een minimale dikte van 10 cm dat niet ouder is dan 48 uur. Het wordt zelfs aangeraden om een ondergrond van 20 cm te hanteren. Door dat je de juiste dikte eronder hebt liggen zullen de platen nog steviger en duurzamer worden. Dat betekend dat de platen ook veel langer meegaan en je er dus langer van kunt genieten.

Pin It on Pinterest